Barça

L’enèsim estrip al guió

Tres setmanes després d’anunciar la continuïtat de Xavi i arran de les paraules del tècnic en la prèvia del partit contra l’Almeria, el president valora la possibilitat de prescindir de l’egarenc per a la temporada que ve

És el joc dels disbarats. La història d’aquesta temporada de la banqueta del Barça i de la relació entre Xavi Hernández i Joan Laporta donaria per escriure una comèdia dramàtica. Bastant dolenta i ningú se la creuria, però per desgràcia per als aficionats blaugrana és ben real. I és que el president del Barça sembla determinat a estripar de nou el guió que es va escriure fa tot just unes setmanes i ha decidit, segons va avançar ahir Jordi Basté a El món a RAC1, prescindir del tècnic egarenc per a la temporada que ve. Encara no s’ha comunicat a Xavi Hernández. Ahir va ser un dia llarg i només hi va haver converses telefòniques entre tots dos, però el president el va instar a reunir-se quan acabi el curs. Tampoc ningú pot assegurar, vist com han anat aquests últims mesos, que el president no torni a canviar de parer en les properes hores. Si la decisió acaba sent ferma, l’anunci oficial es faria quan ja no hi hagi res en joc, ja que en les dues últimes jornades el Barça té l’objectiu –o, més ben dit, l’obligació– de certificar la segona posició en la lliga, ja que si no la temporada es consideraria, ja sense cap discussió, un fracàs absolut.

El canvi de pensament del president Joan Laporta no ve després de la victòria de dijous contra l’Almeria (0-2), gràcies al doblet de Fermín, en un partit molt espès i en què simplement es va complir amb el tràmit, sinó del dia abans. En la roda de premsa prèvia a la visita al cuer de la lliga, Xavi Hernández va exposar les dificultats que tindria el Barça la temporada que ve, arran dels problemes econòmics del club, per poder competir amb el Madrid per la lliga i amb els grans clubs d’Europa en la Champions amb les màximes garanties. Dijous, després del partit, l’egarenc va matisar les declaracions amb un pensament lleugerament més optimista. Laporta, però, ja tenia la decisió meditada, ja que ho va entendre com un missatge del tot contradictori al que Xavi li havia transmès fa només unes setmanes, quan va expressar el seu desig de continuar a la banqueta del Barça.

Un serial inexplicable

És difícil que algú s’hi jugui ni tan sols un dit, però de moment el d’aquesta setmana fa tota la pinta que serà el capítol definitiu d’una de les històries més rocambolesques de la història recent del Barça i que ha durat quatre mesos. Fa menys d’un mes, el 25 d’abril, un cop eliminats de la Champions després de la derrota contra el PSG però encara vius en la lliga, Xavi Hernández i Joan Laporta compareixien en roda de premsa emocionats d’anunciar que l’egarenc continuaria a la banqueta la temporada que ve i que compliria el contracte que té fins a l’any 2025.

Una continuïtat que es va pactar el dia abans. En la reunió de la junta directiva hi va haver certes discrepàncies sobre la continuïtat de l’egarenc, però hores després de la reunió Xavi Hernández es va reunir amb Deco, el director esportiu, primer, i amb Joan Laporta i Rafa Yuste, després, i els va convèncer per continuar al capdavant del projecte.

Va ser en aquestes reunions que Xavi va comunicar a la cúpula del club la seva voluntat de fer marxa enrere respecte a la seva decisió de deixar el Barça a final de temporada que havia fet pública el 27 de gener. Una decisió inicial que segons el tècnic estava meditada i presa setmanes abans, però que l’egarenc va comunicar en privat al president Joan Laporta just abans de comparèixer en la roda de premsa després de la derrota al Lluís Companys contra el Vila-real (3-5), en un partit en què els blaugrana van fer aigües per tot arreu.

“El club necessita un canvi”, va dir Xavi Hernández en aquella roda de premsa al gener. Un discurs que va mantenir durant mesos, mentre Joan Laporta l’intentava convèncer de continuar. I ara tot fa pensar que aquest canvi s’acabarà produint, tot i que, després de mesos d’anades i vingudes, es materialitzarà de la manera menys previsible possible: amb el club encapçalat per Joan Laporta acomiadant un Xavi que volia continuar.

El resultat, en definitiva, seria el mateix que al gener, amb l’egarenc fora del Barça el curs que ve, però entremig no s’ha fet més que escriure unes pàgines lamentables per a la història del club.

RAMPELLS

Durant quatre mesos els canvis de rumb del tècnic i el president han estat constants

AL GENER

Xavi anuncia, després de perdre contra el Vila-real (3-5), que acaba el curs i marxa

A L’ABRIL

El tècnic es reuneix amb la cúpula esportiva i es decideix que continuarà

AL MAIG

Laporta, el gran valedor de Xavi, se’n desdiu i torna a pensar en el relleu a la banqueta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)