Girona

Avui ha de ser un gran dia

El Girona rep la visita del Barça a Montilivi (18.30 h, DAZN) en un partit d’alta volada amb aires de revenja blaugrana pel 2-4 de l’anada i la segona posició de la taula en joc

A més de l’al·licient de la classificació per a la supercopa, els de Míchel, si guanyen, seran equip de Champions matemàticament

Avui ha de ser un gran dia per al Girona i per al futbol català. Els dos màxims representants en l’actualitat del futbol del nostre país es veuen les cares en plena disputa per la segona posició de primera divisió. Per als gironins encara hi ha un al·licient de més pes, que és assegurar la seva participació en la propera Champions League, una fita increïble per a un club que suma quatre temporades a la màxima categoria i que gràcies al seu joc ha aconseguit reduir dràsticament la distància sideral que hi ha pel que fa a pressupostos, història i respecte institucional amb la majoria de clubs de la categoria. Tancar el gran objectiu de jugar el curs vinent la màxima competició continental contra el Barça no deixa de ser tancar el cercle i posar un llacet a una temporada que ningú s’atreveix a dir si serà irrepetible, però els sensats poden albirar que segurament sí.

El partit arriba amb un Girona que ha aconseguit trencar la mala dinàmica de resultats fora de casa –sumava cinc derrotes seguides abans de superar Las Palmas (0-2)– i ha tornat a enllaçar dues victòries, un fet que no aconseguia des del mes de gener. Precisament els sis punts sumats han permès als de Míchel allunyar-se pràcticament de manera definitiva del cinquè classificat, l’Athletic Club, i pensar que el que era un somni serà, més aviat que tard, una realitat.

Per al Barça, l’enfrontament arriba després d’una sacsejada esportiva important en quatre dies, quan va perdre golejat pel PSG en la tornada dels quarts de final de la Champions League al Lluís Companys (1-4), i de caure de la lluita pel títol de lliga derrotat en l’últim moment al Bernabéu contra el Madrid (3-2). Els de Xavi van reaccionar superant el València dilluns passat (4-2) després d’anar perdent 1-2 al descans i demostrant que volen lluitar per la segona posició que dona accés a la supercopa i, en el cas blaugrana, a un bon xec de diners que aniran bé a les arques del club.

Lluita de tu a tu

Els arguments futbolístics del Girona li han permès dir i comprovar que el que deia amb la boca petita el curs passat aquest any ho pot cridar a viva veu. Els blanc-i-vermells poden competir i vèncer a qualsevol de la resta dels 19 equips de la categoria –tot i que contra el Madrid han rebut golejades en els dos partits, 0-3 i 4-0– i precisament en el duel de la primera volta contra el conjunt blaugrana van ensenyar al món que el futbol dels de Míchel deixava de ser una sorpresa per passar a ser una confirmació.

El Barça, l’únic equip de primera que no ha perdut mai a Montilivi, tindrà de ben segur ànims de revenja, pel matx a Montjuïc del desembre passat però també per tancar la segona posició, el mínim que es demana a un equip que disposa de jugadors de talla mundial, amb un Lewandowski en estat de gràcia que vol disputar el Pitxitxi amb Dovbyk (16 a 19 a favor de l’ucraïnès del Girona), un Raphinha a l’alça, i l’atracció de veure de ben a prop Pau Cubarsí, un producte de proximitat que ha irromput amb força procedent del futbol formatiu culer, però entre el 2015 i el 2018 en el formatiu gironí.

D’al·licients no en falten en el segon i darrer duel català del curs a primera. Per al Girona hi ha la fita gens menyspreable d’acabar com el millor català de la categoria –encara quedaran quatre jornades–, un fet que fa 82 temporades consecutives que aconsegueix el Barça.

FACTOR MONTILIVI

El Girona suma 12 partits de lliga sense perdre a casa –nou triomfs i dos empats

UN OS A DOMICILI

El Barça només ha perdut un duel fora de Montjuïc; va ser el darrer al Bernabéu (3-2)

Solís diu adeu a la temporada

En la roda de premsa prèvia al duel català d’ahir, Míchel Sánchez va assenyalar que tindrà les baixes segures en la primera plantilla de Borja García, amb una lesió al quàdriceps; de Cristhian Stuani, que no acaba de deixar enrere una lesió a l’isquiotibial, i també de Jhon Solís, que es perdrà el que queda de temporada per culpa d’una lesió al recte anterior del quàdriceps esquerre. El colombià ha jugat 22 partits –sis com a titular– entre la lliga i la copa i ha acumulat 688 minuts en la seva primera experiència al futbol europeu. El migcampista ha mostrat coses positives del seu joc i també marge de millora. Tampoc hi seran Pablo Torre, per una clàusula en el seu contracte de cessió, ni els joves Joel Roca i Ricard Artero.

Una entrada rècord a Montilivi?

Amb el cartell de “no hi ha entrades a la venda” penjat des de fa setmanes després que els socis acabessin amb les localitats disponibles a la venda, tot està en mans dels abonats que hagin alliberat els seus seients a temps i els que es presentin a Montilivi per assegurar una entrada rècord a l’estadi. El camp del Girona pot ser avui una autèntica festa amb la Champions League lligada i en disputat frec a frec amb el Barça per la segona plaça. El sostre d’aficionats en un partit en la història recent és de 14.184 contra el Madrid (0-3) d’aquesta campanya. En el top 3 hi ha un altre Girona-Madrid, però de copa en el curs 2018/19 (14.158), i un Girona-Barça, del mateix curs, amb 14.021 espectadors a les graderies de Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció